Netrix är sedan den 1 januari 2019 en del av eValent Group AB.Läs mer här!

Sälj mer med tydlig produktvisning i Magento 2

Vägen mot ökad försäljning i din webbshop går genom tydligare och smidigare produktpresentation. Med de funktioner som följer med Magento 2-plattformen har nu du som e-handlare möjlighet att ge kunderna en ännu bättre shoppingupplevelse.

Det viktigaste med en webbshop är tydlighet och lätthet att navigera. Det visar siffror från rapporten Svensk E-handel 2016*, som är en årlig sammanställning av utvecklingen inom branschen.

Rapporten redovisar en undersökning om vad konsumenterna tycker är de viktigaste egenskaperna i en webbutik. ”Tydlig Information” (97 %) och ”Lätt att navigera” (96%) är de svarsalternativ, förutom totalpriset, som sticker ut i undersökningen.

I e-handelsplattformen Magento 2 har stort fokus lagts på att förbättra såväl produktpresentation som navigering. Därför följer det med funktioner som filtrering, paketartiklar och färg- och bildkartor inbyggd redan i standardpaketet.

Förutom Magentos medföljande responsiva layout är dessa funktioner några av de populäraste bland kunder vi jobbat med under det senaste året.

Färg- och bildkartor (swatches) förbättrar översikten på variantartiklar

Färg- och bildkartor, så kallade ”swatches”, visar varianter på att ett överskådligt och attraktivt sätt. På bilden ovan kan du se hur företaget Tjäderläder gör det enkelt för sina kunder att se och välja färg och storlek. (Se http://www.tjaderlader.se/gel-antiques.)

Filtrering på pris och färg, mm underlättar navigering

Med hjäp av filter kan kunderna enkelt få en överblick över de produkter som uppfyller de egna önskemålen, till exempel ett visst prisintervall och vissa färger. På så sätt blir det smidigare att hitta och handla i webbutiken.

Paketartiklar gör att kunderna själva kan bygga sitt paket

Företaget Qpax säljer ljusramper för bilar i sin webbshop. Med hjälp av paketartiklar låter man kunderna själva bygga ihop den ljusramp de vill ha. Priset visas i realtid efterhand som kunden gör sina tillval. (Se https://www.qpax.se/q-led-volvo-s60-v60-cc-15-led-paket.)

* Läs Svensk E-handel 2016 här.