Netrix är sedan den 1 januari 2019 en del av eValent Group AB.Läs mer här!

Flytt till Magento 2 sänkte kostnad och förenklade hantering

Efter tre månader med sin nya e-handelslösning kan det norska företaget Smith & Bull AS konstatera att flytten och uppgraderingen till Magento 2 blev en framgång.
– Vi har betydligt lägre kostnader, och det har även blivit enklare att hantera administrationen, säger Teodor Gjerde, som varit ansvarig för flyttprojektet.

Skinnlåven sänkte sina kostnader och förenklade hanteringen när de uppgraderade till Magento 2.

Smith & Bull är företaget bakom Skinnlaaven.no, en webbshop som säljer skinn, verktyg och övrigt material för läderslöjdare och andra hantverkare. Under några år drev de webbshopen i en Magento 1.9-plattform. Det visade sig dock att genom att byta leverantör och samtidigt uppgradera den senaste Magento-versionen, så kunde man sänka kostnaden betydligt.

– Hos vår gamla leverantör var det alldeles för dyrt, och dessutom dålig uppföljning på olika ärenden, förklarar Teodor Gjärde.

Anledningen till att man valde Netrix som leverantör var att deras svenska dotterbolag Tjäder-Läder redan anlitar Netrix för sin Magento-lösning. Netrix kunde dessutom tillhandahålla integration med affärssystemet Visma Global i Magento 2, vilket är avgörande för att e-handeln ska fungera effektivt.

I samband med flytten har man också passat på att förbättra webshopen på flera punkter. Bland annat synkroniseras nu även lagersaldot från Visma Global. På kassasidan läggs nu alla fraktavgifter till i det belopp kunden betalar vid utcheckningen. Dessutom räknas priset på skinnbitar ut direkt i webshopen, baserat på läng- och bredduppgifter som kunden fyller i. På så sätt slipper Skinnlaaven hanteringen med att ta betalt i efterskott.
– Det har blivit betydligt enklare att sköta administrationen av webshopen, konstaterar, Teodor Gjärde.
Eftersom en viktig del av Skinnlåvens målgrupp utgörs av företag, så är webshopen också konfigurerad för den B2B-funktionalitet som finns inbyggd i Magento, bland annat kundinloggning så att inloggade kunder kan handla från olika prislistor. Dessutom finns ett snabborderformulär för att förenkla för företag som lägger större beställningar.

Besök Skinnlåvens webbshop

Läs mer om projektet här!