Netrix är sedan den 1 januari 2019 en del av eValent Group AB.Läs mer här!

Fler ordrar än förväntat när Redlunds lanserade B2B-handel

Monica Redlund, Visma Administration, Magento

– Vi är jättenöjda, vi har redan fått in fler order än vi trodde, säger Monica Redlund, e-handelsansvarig på Redlunds Textil AB.

Att kunderna skulle handla till de priser som fanns inlagda i affärssystemet var avgörande när Redlunds valde Netrix som leverantör till sin e-handelslösning.
En månad efter lansering tycker man redan att lösningen är över förväntan.
– Vi har redan fått fler order än vi trodde, säger Monica Redlund, e-handelsansvarig på Redlunds.

Redlunds Textil AB är en grossist inom hemtextilier, med 13 anställda och en omsättning på cirka 70 miljoner kronor.
När det var dags att skaffa sig en ny fräsch webblösning letade man efter en leverantör som kunde tillhandahålla ett stabilt standardsystem, men som samtidigt kunde anpassa systemet efter Redlunds särskilda önskemål. Ett viktigt krav var att priserna som fanns upplagda i affärssystemet, Visma Administration, skulle fungera även när kunderna handlade i webbshopen.

Viktigt kunna se priser

– Det är viktigt att kunderna kan se priserna i webbshopen, ingen vill ju beställa utan att kunna se vad produkterna kostar, säger Monica Redlund.

I Redlunds webshop kan företagskunderna smidigt botanisera i det 3400 artiklar stora sortimentet, vilket också har lett till att försäljningen också har varit bättre än väntat.
– Vi är jättenöjda! Vi har fått in fler order än vi trodde, och många kunder verkar också tycka det är smidigt att kunna lägga sin order på kvällen, efter kontorstid, när de själva har tid.

Den lösning som Netrix har levererat är byggd på e-handelsplattformen Magento 2, med anpassningar och tillägg för att fungera optimalt för business-to-business-försäljning. För kopplingen mot Visma Administration används integrationsappen Netrix SaleSync, som uppdaterar produktsortimentet, priserna och kundregistret i Magento, och som läser in inkomna order i affärssystemet.

Bara behövt ha en kontaktperson

Den nya lösningen lanserades i mitten av augusti, och arbetet med att få den på plats har flutit på i ett nära samarbete mellan Redlunds och Netrix projektledare.
– Vi är väldigt nöjda, det känns som att vi har samma filosofi, att vi löser problemen tillsammans. Vi har bara behövt ha kontakt med en person, som hållit ihop projektet och sett till att alla frågor hamnat hos rätt person, förklarar Monica Redlund.