Detta är Magento

Magento är en e-handelsplattform som används för att driva mer än 240.000 webbshopar världen över. Plattformen utvecklas kontinuerligt av företaget Magento, som numera ägs till hundra procent av av eBay, Inc.

Alla vanliga funktioner med från grunden

Plattformen är uppbyggd kring en kärna av affärslogik, och har redan i grundutförandet alla de vanligaste funktionerna som finns i moderna webbshoppar, t.ex en effektiv kassa-funktion, responsiv design, hantering av språk och valuta, kundinloggning med differentierade priser, staffliing, hantering av rabattkoder och presentkort, och mycket mera.

Den mängd av funktioner som finns i Magento är den främsta orsaken till plattformens enorma framgång de senaste åren. Ingen enskild utvecklare av e-handelsplattformar i Sverige kan uppbåda de resurser som krävs för att implementera de nya metoder för effektivare försäljning som utvecklas i världen varje år.

Ett ekosystem av produkter och tjänster

När basfunktionaliteten inte räcker till finns en stor mängd tillägg att ladda ner från marknadsplatsen Magento Connect - en hel del gratis, andra till en oftast låg kostnad. I mycket fungerar Magento Connect som App Store för Iphone och Google Play för Android-telefoner.

Tack var Magentos stora spridning har det uppstått ett ekosystem av produkter och tjänster kring plattformen, som gör att utveckling går i ett mycket snabbt tempo, där det alltid är någon som snabbt är först med det senaste. Utöver Magentos marknadsplats finns även ett stort stödnätverk med webforum och Magentos egen webplats för utvecklare där kunskap delas mellan tusentals användare och utvecklare.

För nästan alla räcker gratisversionen Magento Community Edition

Magento finns i två versioner:
- Magento Community Edition, som är gratis, innehåller alla grundläggande funktioner och är helt skalbar ända upp till de största företagens behov. Mer än 95 procent av alla Magento-webshoppar körs på Community Edition.

- Magento Enterprise Edition, som har en årlig avgift. Enterprise Edition är byggd på samma kärna som Community Edition, men innehåller i grunden fler funktioner och från början ytterligare optimerad för hög trafikmängd.

Byt leverantör när du vill

Magento Community Edition har från första stund varit Open Source-licensierad, vilket innebär att vem som helst har rätt att använda, göra ändringar i och distribuera programvaran. Eftersom kodbasen är fri kan du själv välja vem som ska vidareutveckla din webbshop. Skulle du behöva byta leverantör kan du ta med dig allt du har utvecklat. Du är inte inlåst med en enskild leverantör, utan kan byta till den som passar dig bäst.

Magento för svenska företag

Teoretiskt sett kan du själv ladda ner Magento Community Edittion, skaffa en webserver och köra igång din e-handel. För att det ska bli bra krävs det dock kunskap och erfarenhet av e-handel, webteknik, SEO och övrig onlinemarknadsföring, programmering, serverdrift och en del annat.

Det är här vi på Netrix kommer in i bilden. Vi har alla många års erfarenhet av att utveckla flera hundra framgångsrika e-handelslösningar för svenska företag som verkar på den svenska och den internationella marknaden. Vill du veta mer om Magento och hur vi hjälper dig med din e-handel, så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss redan idag!

Magento Startpaket

För många e-handlare innehåller vårt Magento Startpaket allt som behövs. I startpaketet ingår en mobilanpassad webshop med många av de vanligaste funktionerna.
Läs mer om vårt Magento Startpaket!

Funktioner i Magento

Magento är ett kraftfullt och omfattande e-handelsverktyg, och innehåller nästan alla funktioner du kan tänka dig.
Läs mer om funktioner i Magento!