Netrix är sedan den 1 januari 2019 en del av eValent Group AB.Läs mer här!
”Det känns tryggt att arbeta med Netrix. Vi får bra svar på våra frågor och dessutom ordentliga förklaringar på hur lösningen fungerar.”
Michael Persson, butikschef och projektansvarig på Nilssons möbler i Svedala

Michael Persson, butikschef och projektansvarig.

Nilssons Möbler i Svedala, med 20-talet anställda och ca 50 miljoner i årsomsättning, säljer möbler i sitt varuhus utanför Malmö, samt på webben.

I samband med att man bestämt sig för att satsa mer på e-handel ville man ha en plattform som man själva kunde äga.  Man ville också rationalisera hanteringen genom att integrera webbshopen med sitt affärssystem, Garp. Efter rekommendation från kollegor i branschen och egna efterforskningar föll valet på Magento och Netrix.

– Det har fungerat perfekt, säger Michael Persson, butikschef och ansvarig för e-handelsprojektet på Nilssons Möbler i Svedala.
– Det finns fortfarande små saker som kan bli bättre, men det har blivit mer lätthanterligt, och det känns också säkrare nu när vi alltid har ett uppdaterat lagersaldo i webbshopen.

Netrix roll i projektet har varit att sätta upp och konfigurera webbshopen, implementera designtema och tilläggsmoduler, samt att med integrationsmotorn Netrix SaleSync sätta upp kopplingen till Garp. Detta gjordes i samarbete med Nilssons Garp-konsult. Integrationen gör att drygt 6000 produkter, priser och lagersaldo uppdateras automatiskt, samt att webborder hämtas till affärssystemet.

Efter fyra månader med den nya plattformen kunde man konstatera att flytten har varit framgångsrik.

– Försäljningen har ökat med 25 procent, berättar Michael Persson.

Exakt vad den ökade försäljningen beror på är inte helt enkelt att reda ut. Michael Persson pekar på ett antal punkter.

– Vi har tillfört mer resurser till vår e-handel. Vi kan göra mer själva, och vi hanterar nu fler artiklar i webbshopen.

– Och så är det nog så att det ligger i tiden, alltfler av våra kunder handlar nu på nätet.

Fakta om webbshopen

Produkter: Möbler
Plattform: Magento 2.1
Externa kopplingar: Netrix SaleSync används för integration med affärssystemet Garp (artiklar, lagersaldo, priser, order).
Viktiga funktioner:
  • Fraktberäkning baserad på vikt och orderbelopp
  • Produktspecifik leveranstid vid slut i lager
  • Klarna Checkout för konsument och företag
Lanserades: 28 juni 2017
Adress: https://www.nilssonsisvedala.se
Projektansvarig hos Netrix

Lars Jonsson
lj@netrixab.se
0707-138717
Kontakta gärna Lars om du har frågor!