Netrix är sedan den 1 januari 2019 en del av eValent Group AB.Läs mer här!

Uppgradera till Magento 2

Magento 2, en uppgradering av den ursprungliga Magento-versionen, kom i början av 2016 och innebar en rejäl omarbetning av såväl kod- och databasstruktur som gränssnitt.

Magento 2 är nu en mogen produkt som erbjuder en mängd fördelar jämfört med äldre versioner, och alltfler e-handlare uppgraderar nu sina gamla Magento-lösningar.

Att uppgradera till Magento 2 innebär att produktdata, försäljningsdata och kunddata migreras från den gamla lösningen. Eventuella extensions ersätts med extensions som är utvecklade för Magento 2, och övriga anpassningar görs om för att passa i den nya lösningen.

Här är några av de mest konkreta fördelarna med att uppgradera till Magento 2.

Fördelar med Magento 2 jämfört med Magento 1

Webshopen och kundens köpupplevelse

  • Förbättrad prestanda. Magento 2 är upp till 50 procent effektivare. Vår erfarenhet är dock att prestanda ökar betydligt mer än så, troligen på grund av brister i de gamla lösningarnas konfigurering.
  • En ny smidigare kassa gör att kunden enklare och snabbare kan genomföra sin beställning. Utcheckning kan göras utan att gästkunder behöver registreras sig, och registrerade kunder identifieras automatiskt baserat på e-postadress.
  • Webshopen är anpassad för att fungera lika bra med både smartphone, läsplatta och skrivbordsdator.
  • Bättre synlighet i sökmotorer. Mobilanpassningen och prestandaförbättringen gör att dina produkter hamnar högre upp i Googles sökresultat, eftersom Google numera officiellt favoriserar mobilvänliga webbplatser.
  • En Ajax-baserad kundvagnsfunktion gör att väntetiden när kunden lägger en produkt i kundvagnen blir minimal.

Webshopens administration

  • Administrationens navigering har förenklats och gjorts modernare, så att även användare med begränsad erfarenhet kan administrera webshopen effektivt.
  • En översikt på administrationens startsida gör att du snabbt hittar den viktigaste informationen på ett ställe, t.ex Senaste order, Vanligaste sökord, Nya kunder, Mest visade produkter mm.
  • Den nya strukturen gör det enklare att installera och felsöka extensions.

Kontakta Netrix

Lars Jonsson, E-handelsrådgivare och projektledare: 0707-138717
Jon Jonsson, E-handelsrådgivare och projektledare: 0723-3108592